Kapustę brukselkę blanszować w osolonej wodzie. Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną cebulę. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć, ostudzić. Połączyć z brukselką i żółtym serem, przyprawić do smaku, wymieszać ( dużą brukselkę pokroić).
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Udko umyć, osuszyć, usunąć kości. Mięso lekko zbić tłuczkiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Zimny farsz wyłożyć na przygotowane mięso.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Nadzienie zawinąć mięsem ze skórą i zawiązać bawełnianą nicią lub spiąć wykałaczkami.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, oprószyć mieloną papryką, podlać kilkoma łyżkami wody.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Naczynie przykryć, włożyć do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 45-50 minut polewając kilka razy powstałym podczas pieczenia sosem.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                
Dodaj komentarz