Placuszki z warzyw i mięsa

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 dag filetu z kurczaka
  • 15 dag marchewki
  • 5 dag pietruszki
  • 5 dag kapusty pekińskiej
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 0,5 cebuli
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka wbić do miski, zmiksować ze szczyptą soli. Dodać starte warzywa, posiekaną cebulę, pokrojone w drobną kosteczkę mięso i kapustę.





Krok 2

Następnie wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.





Krok 3

Na rozgrzany olej łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.