Kotlety mielone z kaszą jęczmienną

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego mielonego
  • 100 g ugotowanej na sypko kaszy jęczmiennej
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • smalec wieprzowy
  • 3 łyżeczki przyprawy do kotletów mielonych
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzej łyżeczkę smalcu, dodaj drobno pokrojoną cebulę i duś przez kilka minut aż się zeszkli. Zdejmij cebulę z patelni i odstaw do wystudzenia.



Krok 2

Mięso przełóż do miski, dopraw przyprawą do kotletów, dodaj płaską łyżeczkę soli i ok 1/3 łyżeczki pieprzu. Do mięsa dodaj wystudzoną cebulę i ugotowaną kaszę. Jajko rozbij w osobnej misce i dodajemy do mięsa. Całość dokładnie zagnieć, aby powstała jednolita masa. Mięso podziel na porcje i uformuj kotleciki. Na patelni rozgrzej smalec. Kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.