Kotlety mielone z majerankiem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ mięsa mielonego
  • 2 łyżeczki posiekanego majeranku
  • 1 łyżka kaszy manny
  • 1 łyżka jogurtu
  • ½ bułki kajzerki
  • 1 mały por
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Por i majeranek drobno posiekać.



Krok 2

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.



Krok 3

Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, posiekany por i majeranek, łyżkę kaszy manny, ubitą pianę z białka i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Krok 4

Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z bu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.