Sałatka z tortellini, pieczonym kurczakiem i koperkiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g tortellini
  • 1 pomidor
  • 1 garść oliwek
  • 150-200 g piersi z kurczaka pieczonej
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 pęczek koperku
  • 1 opak. sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego
  • 2-3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pierożki tortellini wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować je al dente. Odcedzić, zostawić do przestygnięcia, a następnie przełożyć do dużej miski.



Krok 2

Pieczoną pierś z kurczaka pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do tortellini.



Krok 3

Dodać pomidora pokrojonego w kostkę oraz oliwki pokrojone na połówki.



Krok 4

Kukurydzę odsączyć z zalewy, koperek wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do reszty składników. Wymieszać.



Krok 5

Przygotować sos z oliwy oraz sosu sałatkowego. Połączyć go z sałatką. Przyprawić danie świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.