Kotlety schabowe w panierce z chleba

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • 3 kromki chleba tostowego trzy ziarna
  • 1 jajko
  • Mąka
  • 1/2 ząbka czosnku
  • Pieprz młotkowany z kolendrą
  • Pieprz
  • Sól
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć solą, pieprzem i pieprzem z kolendrą.



Krok 2

Chleb tostowy bez skórki pokroić w bardzo drobną kosteczkę.



Krok 3

Mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z odrobiną soli i dociskając obtoczyć w chlebie.



Krok 4

Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.