Kurczak w kremowym sosie z dodatkiem fioletowej bazylii, białego wina i pomidorów - pyszny, całkiem prosty i szybki w przygotowaniu posiłek. Idealny na lunch.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Piersi z kurczaka bardzo dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni.
Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dusimy przez 5 minut, co chwilę mieszając. Dolewamy wino, przyprawiamy i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut.
Dodajemy śmietankę Łaciatą i połowę posiekanej bazylii. Dusimy razem jeszcze przez 5 minut. Dekorujemy świeżą pokrojoną bazylią.
Można podawać z ulubionymi warzywami, które wcześniej należy ugotować al dente.
Dodaj komentarz