Kotlety schabowe z pomidorami i włoską kapustą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Lista składników

  • 3 kotlety schabowe
  • 3 łyżeczki musztardy
  • ¼ kapusty włoskiej
  • 2 pomidory
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • Bułka tarta
  • Olej
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę włoską pokroić w kostkę i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.



Krok 2

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę.



Krok 3

Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę i ½ ząbka czosnku, wsypać kapustę, podsmażyć. Dodać pomidory, doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.



Krok 4

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, ułożyć farsz. Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.



Wskazówki

Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.