Pieczona dynia z rozmarynem i czosnkiem

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g dyni (np. Hokkaido)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Dynię obierz, a następnie pokrój w kostkę. Jeśli używasz dyni Hokkaido, to zostaw skórkę.



Krok 2

Skrop obficie oliwą i dodaj rozmaryn. Dodaj rozgniecione ząbki czosnku, sól i pieprz. Wymieszaj.



Krok 3

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok. 20-25 minut.



Krok 4

Podawaj jako dodatek lub samodzielne danie. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.