Roladki schabowe z ogórkiem, papryką konserwową, serem i suszonymi pomidorami

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 plastry schabu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • 1 kawałek papryki konserwowej
  • 2 kawałki pomidora suszonego
  • 2 plastry żółtego sera
  • Papryka słodka mielona
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie rozbić dość cienko. Natrzeć mięso z obu stron pieprzem, solą i słodką papryką.



Krok 2

Z jednej strony posmarować musztardą. Na niej ułożyć plaster sera, kawałki ogórka, papryki konserwowej oraz pomidory suszone pokrojone w paseczki.



Krok 3

Zawinąć brzegi i zwinąć mięso w roladkę. Spiąć boki wykałaczkami.



Krok 4

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć roladki na rumiano. Następnie przełożyć je do rondelka, podlać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem przez około pół godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.