Rozgrzej piekarnik do 175°C. Lekko natłuść naczynie żaroodporne.
Kurczaka umyj, osusz i odkrój skórę oraz kości. Dopraw kurczaka solą czosnkowym i ułóż w przygotowanym naczyniu.
Kurczaka piecz przez ok. 45 min. Następnie ostudź, rozdrobnij widelcem i odstaw do przestygnięcia.
Tortille przedrzyj na pół. Podgrzej je chwilę na suchej patelni.
Wlej ½ cala sosu enchilada na dno naczynia, ułóż 6 tortilli w jednej warstwie. Posyp je połową kurczaka, ⅓ tartych serów, połową śmietanki i znów ⅓ sosu enchilada. Powtórz jeszcze raz układanie warstw, a na wierzchu ułóż pozostałe tortille oraz resztę sosu i tartego sera.
Piecz pod przykryciem przez ok. 45 min. Przed podaniem lekko ostudź. Smacznego!
Dodaj komentarz