Kotlety wieprzowe w sosie śmietankowo-pieczarkowym to idealna propozycja na rodzinny obiad. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Schab myjemy, a następnie dokładnie osuszamy i tniemy na plastry. Lekko rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Obsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość razem dusimy na małym ogniu.
Śmietankę Łaciatą mieszamy z mąką, solą i pieprzem. Do mięsa dodajemy wino i gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą, posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Dusimy jeszcze 10 minut.
Dodaj komentarz