Ciasto dyniowe na Halloween

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 300 g obranej dyni
  • 5 jajek
  • kostka masła (250 g) ŁACIATE
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

Krok 1

Mąki mieszamy z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dynie kroimy w drobną kostkę i miksujemy. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy partiami rozpuszczone masło i wymieszane mąki. Następnie dodajemy dynię i delikatnie wszystko miksujemy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.