Kotlety z dorsza z ziołami

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.75/5

Oceń przepis

Ocena

3.75/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g filetów z dorsza
  • 4 małe ziemniaki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka świeżej kolendry
  • 1 łyżka świeżej bazylii
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 mała cebula
  • Oliwa
  • Bułka tarta
  • Masło Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Rybę oczyścić z ości i skóry. Ugotować na parze i ostudzić. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przestudzić. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć drobno posiekaną cebulkę.



Krok 2

Rybę, ziemniaki, cebulę przełożyć do malaksera. Dodać posiekane zioła i jajko. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Dłonią uformować kotleciki. Obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej.



Krok 3

Smażyć na maśle Łaciate 5 minut z każdej strony, aż do uzyskania złocistej, chrupiącej panierki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.