Schab wieprzowy pieczony z bulionem

Schab wieprzowy pieczony z bulionem to danie łatwe do przyrządzenia. Polecane zwłaszcza jako danie obiadowe. Do przygotowania schabu nie potrzeba dużo składników, dzięki czemu jest to potrawa również tania.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego bez kości
  • 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • szczypiorek do dekoracji
  • 1 łyżeczka papryki ostrej

Przygotowanie

Krok 1

Mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy i dodajemy do nich olej.



Krok 2

Schab wieprzowy dokładnie myjemy, suszymy i nacieramy powstałą marynatą. Mięso wkładamy do lodówki na noc.



Krok 3

Tak przygotowany schab umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy bulionem warzywnym, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 90 minut.



Krok 4

Danie możemy podać z ziemniakami. Dekorujemy szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.