Batoniki czekoladowo-orzechowe

Pyszne batoniki, które idealnie sprawdzą jako przekąska do pracy lub szkoły. Na pewno zasmakują Twoim dzieciom.

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Skladniki:

  • 3 tabliczki czekolady
  • 1 szklanka masła orzechowego
  • 1/2 szklanki miodu
  • 70 g masła
  • 3 szklanki płatków kukurydzianych

Przygotowanie

Krok 1

W misce umieszczamy podzieloną na mniejsze kawałki czekoladę, miód, masło oraz masło orzechowe. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Mieszamy co jakiś czas.



Krok 2

Do miski wsypujemy płatki kukurydziane. Mieszamy gotową masę. Przekładamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Formę wkładamy do lodówki na kilka godzin.



Krok 3

Po schłodzeniu tniemy masę na batoniki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.