Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g kalafiora
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 50 g bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Kalafior umyj i podziel na różyczki. Ugotuj, a następnie rozdrobnij na puree.



Krok 2

Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją.



Krok 3

Wymieszaj kalafior, kaszę, jajko i bułkę tartą. Dopraw czosnkiem, solą i pieprzem.



Krok 4

Uformuj kotlety i smaż na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.