Zdrowy talerz makaronu spaghetti, pełen zielonych kolorów groszku, fasoli i szparagów. Jest to pomysł na zdrowy posiłek dla całej rodziny.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Do 1 litra wrzącej wody wrzucamy makaron spaghetti i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Najlepiej będzie smakował ugotowany al. dente.
W międzyczasie myjemy szparagi i fasolę. Główki szparagów odrywamy i odkładamy na bok. Pozostałe łodyżki kroimy na drobne kawałki.
W niewielkim garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy wcześniej pokrojone szparagi oraz fasolę. Całość delikatnie podsmażamy, co jakiś czas mieszając. Następnie dolewamy niewielką ilość wody i dusimy do momentu, gdy warzywa zmiękną. W kolejnym kroku miksujemy je na gładką masę.
Dodajemy groszek oraz główki szparagów. Wsypujemy zioła, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i łączymy z przygotowanym wcześniej makaronem. Przed podaniem posypujemy danie startym parmezanem.
Dodaj komentarz