Kotlety z kurczaka i szynki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 700 g piersi z kurczaka
  • 150 g szynki gotowanej
  • pęczek kolendry
  • ząbek czosnku
  • cebula dymka
  • 70 g bułki tartej
  • 60 ml oleju do smażenia
  • mielony pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Umytą pierś z kurczaka osuszamy i bardzo drobno kroimy, a następnie dokładnie siekamy. Przekładamy przygotowane mięso do miski. 150 g szynki kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do miski z kurczakiem.



Krok 2

Drobno siekamy cebulę, zarówno białe, jak i zielone części. Mieszamy w misce z drobno posiekaną kolendrą. Czosnek rozcieramy z solą, dodajemy do miski. Do wszystkich wymieszanych składników dodajemy sól i pieprz oraz bułke tartą. Mieszamy całość.



Krok 3

Formujemy kuleczki, przyciskamy ręką, aby powstały kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.