Tajskie czerwone curry z kurczakiem

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 680 g piersi z kurczaka
  • 1 1/3 szklanki śmietanki UHT Łaciata 12%
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 450 g mrożonej mieszanki warzyw do stir-fry
  • 3 szklanki ugotowanego brązowego ryżu

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i pokrój na ok. 4 cm kawałki.



Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Umieść kurczaka w natłuszczonej formie do pieczenia. W małej misce wymieszaj śmietankę, pastę curry i sól. Tak przygotowaną marynatą polej kurczaka.



Krok 3

Piecz pod przykryciem przez 18-22 minuty, aż kurczak nie będzie już różowy. W międzyczasie ugotuj warzywa według instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedź.



Krok 4

Kurczaka podawaj z gorącym ryżem i warzywami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.