Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć na pół godziny.
W międzyczasie na maśle podsmażyć dość grubo pokrojone pieczarki i cebulę, oprószyć solą i pieprzem, ostudzić.
Mięso posmarować musztardą, ułożyć plasterki salami, pieczarki z cebulą, posypać żółtym serem, przykryć plasterkami salami. Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i lekko dociskając obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.
Dodaj komentarz