Kotlety schabowe z salami i pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • 2 łyżeczki musztardy
  • ½ ząbka czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 4-5 pieczarek
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • ½ cebuli
  • 5 dag salami
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • Mąka pszenna
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • Oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć na pół godziny.



Krok 2

W międzyczasie na maśle podsmażyć dość grubo pokrojone pieczarki i cebulę, oprószyć solą i pieprzem, ostudzić.



Krok 3

Mięso posmarować musztardą, ułożyć plasterki salami, pieczarki z cebulą, posypać żółtym serem, przykryć plasterkami salami. Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i lekko dociskając obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.



Wskazówki

Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.