Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, paprykę i boczniaki. Wlać jajko, oprószyć solą i pieprzem, zamieszać, usmażyć, ostudzić.
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Na płaty mięsa włożyć porcję nadzienia, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
W taki sam sposób można przygotować roladki z fileta drobiowego.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
najlepszewkuchni.pl
Opublikowany: 2021-01-08 12:48:00
Wygląda super :)
Odpowiedz