Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • ¼ pora
  • ¼ papryki czerwonej
  • 1 boczniak
  • 2 małe jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki mąki
  • Płatki kukurydziane

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, paprykę i boczniaki. Wlać jajko, oprószyć solą i pieprzem, zamieszać, usmażyć, ostudzić.



Krok 2

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.



Krok 3

Na płaty mięsa włożyć porcję nadzienia, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.



Wskazówki

W taki sam sposób można przygotować roladki z fileta drobiowego.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

najlepszewkuchni.pl

Opublikowany: 2021-01-08 12:48:00

Wygląda super :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.