Składniki

  • - 4 udka z kaczki
  • - 10 jabłek
  • - 3 łyżki miodu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 łyżki soku z cytryny
  • - 4 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Jabłka obieramy ze skórek, kroimy w kostkę i dusimy na patelni z sokiem z cytryny i miodem. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Udka podsmażamy na złoto na patelni z każdej strony.



Krok 3

Do naczynia żaroodpornego dodajemy połowę jabłek, wkładamy udka i zalewamy drugą częścią jabłek.



Krok 4

Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.