Pyszne danie dla całej rodziny. Rewelacyjny smak i jeszcze lepszy aromat. Mięciutkie, soczyste mięso wołowe, z cebulą i kremem musztardowym poruszy nawet najbardziej wymagające podniebienie. No i ten zapach! Idealnie pasuje do ziemniaków w mundurkach.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Myjemy dokładnie mięso, kroimy na plastry i przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy na nim kotlety z obu stron przez ok. 3 minuty.
Podsmażone kotlety zdejmujemy z patelni i smarujemy musztardą, a następnie umieszczamy w formie do zapiekanek. Obieramy cebulę i kroimy w krążki. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodajemy resztę oleju i szklimy na nim cebulę, doprawiając solą i pieprzem
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni. Na formę układamy cebulę, po czym umieszczamy ją w piekarniku. Całość pieczemy w temperaturze ok. 190 C przez godzinę
Mieszamy śmietankę Łaciatą z ostrą musztardą, przyprawiamy solą i pieprzem. Liście bazylii dokładnie myjemy i osuszamy, po czym drobno kroimy i dodajemy do sosu. Mięso podajemy z sosem i ulubioną surówką
Dodaj komentarz