Krabowa sałatka z fetą i jajkiem

Oryginalna i prosta w przygotowaniu sałatka dla miłośników paluszków krabowych. Sprawdzi się na kolację oraz przyjęcie dla znajomych.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Skorupiaki

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Skorupiaki


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie paluszków krabowych
  • 4 jajka
  • 1 opakowania sera feta
  • 1 puszka kukurydzy
  • sól ziołowa
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Otwieramy opakowanie z paluszkami krabowymi i wyciągamy je ze środka. Kroimy je na średniej grubości plasterki lub jeszcze mniejsze części.



Krok 2

Z puszki wyjmujemy kukurydze i odcedzamy ją na sicie. Ser feta kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, czyli około 11-13 minut. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę.



Krok 3

Kiedy wszystkie składniki są już gotowe mieszamy je ze sobą, przyprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.