Łosoś w panierce z wiórków kokosowych

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Danie:

  • 2 filety z łososia (każdy po ok. 150 g)
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru w proszku

Marynata:

  • 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki oliwy extra vergine
  • szczypta ostrej papryki chili

Przygotowanie

Przygotowanie:

Filety posypać solą i pieprzem. W misce zmieszać starty imbir, sok z limonki, miód, oliwę i paprykę chilli, a otrzymaną marynatą posmarować filety i odłożyć je na około 20 minut. Następnie obtoczyć ryby w wiórkach kokosowych i wstawić do piekarnika nagrzanego do około 180 °C na niecałe 20 minut. Łososia podawać na limonkowym ryżu wymieszanym z mielonym imbirem



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.