Krążki cebulowe to szybka przekąska, która jest łatwa w przygotowaniu. Może zastąpić chipsy. Jeśli nie masz zbyt wiele czasu, przygotuj tą przekąskę dla swoich gości.
Osób: 5
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
W misce roztrzepujemy jajka, mąkę, mleko, sól, pieprz i proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą.
Olej rozgrzewamy w garnku. Cebule obieramy i kroimy na 0,5 cm paski i wyciągami delikatnie krążki. Każdy zanurzamy w cieście, a następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu przez 1 minutę z każdej strony. Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj komentarz