Krążki cebulowe

Krążki cebulowe to szybka przekąska, która jest łatwa w przygotowaniu. Może zastąpić chipsy. Jeśli nie masz zbyt wiele czasu, przygotuj tą przekąskę dla swoich gości.

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 duże cebule
  • - 2 szklanki mąki
  • - 1,5 szklanki mleka
  • - 2 jajka
  • - bułka tarta
  • - 2 łyżeczki soli
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - ½ łyżeczki pieprzu lub do smaku
  • - olej

Przygotowanie

Krok 1

W misce roztrzepujemy jajka, mąkę, mleko, sól, pieprz i proszek do pieczenia.



Krok 2

Do drugiej miski wsypujemy bułkę tartą.



Krok 3

Olej rozgrzewamy w garnku. Cebule obieramy i kroimy na 0,5 cm paski i wyciągami delikatnie krążki. Każdy zanurzamy w cieście, a następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu przez 1 minutę z każdej strony. Nadmiar tłuszczu odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.