Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Maliny wkładamy do garnuszka z grubym dnem i podgrzewamy do momentu aż puszczą sok i całe się rozpadną. Żelatynę zalewamy wodą i czekamy ok 7 min aż napęcznieje. Maliny zdejmujemy z ognia i dodajemy napęczniałą żelatynę - mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego stężenia w chłodne miejsce. Śmietankę 36% ubijamy mikserem, dodajemy dwie łyżki cukru pudru. Ubijamy do otrzymania gęstej, sztywnej konsystencji. Serek mascarpone mieszamy delikatnie razem z malinami a następnie dodajemy do ubitej śmietanki i chwilę miksujemy. Masa malinowa gotowa! Używam jej do moich domowych tortów :) Smacznego :)
Dodaj komentarz