Krem marchewkowy z serem brie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Ze śmietanką


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g marchewki
  • 200 g batatów
  • 100 g selera
  • 700 ml bulionu jarzynowego
  • 200 g serka brie
  • 1 biała cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 70 ml śmietanki Łaciata 18 %
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę. Pokroić bataty i selera.



Krok 2

Przygotować duży garnek. Na dnie rozpuścić masło klarowane. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i podsmażyć do zrumienienia.



Krok 3

Dodać seler, następnie marchewkę i bataty. Smażyć do miękkości warzyw.



Krok 4

Warzywa doprawić solą i pieprzem, zalać bulionem i gotować przez kolejne 15 minut.



Krok 5

Dodać ser i zmiksować na gładką zupę.



Krok 6

Przed podaniem skropić zupę śmietanką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.