Sałatka z jajek, ciecierzycy i sera

Autor:

Śnieżynka

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 szkl. ugotowanej ciecierzycy
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ cebuli
  • 5 dag żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól
  • Pieprz
  • Posiekana natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.



Krok 2

Kiszone ogórki, żółty ser i jajka pokroić w kostkę.



Krok 3

Cebulę drobno posiekać.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną ciecierzycę i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na kilkanaście minut, aby smaki się połączyły. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną ciecierzycę i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na kilkanaście minut, aby smaki się połączyły.



Krok 6

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.