Danie: Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Kiszone ogórki, żółty ser i jajka pokroić w kostkę.
Cebulę drobno posiekać.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną ciecierzycę i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na kilkanaście minut, aby smaki się połączyły. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną ciecierzycę i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na kilkanaście minut, aby smaki się połączyły.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz