Krem marchewkowy z imbirem

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg marchwi
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1-2 łyżki masła Łaciate
  • 3-4 szkl. rosołu
  • 1-2 łyżki śmietanki Łaciata 30%
  • 1 łyżeczka imbiru mielonego
  • 1-2 łyżki płatków migdałów
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki.



Krok 2

Cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić cebulę na rozgrzane na patelni masło i smażyć, aż się zeszkli.



Krok 3

Następnie dodać warzywa i podsmażyć przez 5 minut. Przełożyć warzywa do garnka i zalać rosołem. Gotować pod przykryciem przez 25 minut.



Krok 4

Za pomocą blendera zmiksować zupę na gładki krem. Dodać śmietankę, przyprawić do smaku imbirem, pieprzem i odrobiną soli.



Wskazówki

Zupę podawać udekorowaną płatkami migdałów.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.