Krem szczawiowo miętowy

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 cebula duża,
  • 3 ziemniaki,
  • 3 garście szczawiu,
  • 1 litr wywaru warzywnego,
  • sól, pieprz,
  • 3 gałązki mięty,
  • 1/3 szklanki śmietanki łaciata 30 %,
  • olej do smażenia,
  • 3 jajka

Przygotowanie

1.

Szczaw dokładnie przebieram i płuczę. Osączam z wody.



2.

Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję do niej obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewam bulionem i gotuję aż ziemniaki będą miękkie.



3.

Szczaw przesmażam chwilę na patelni. Dodaję do ziemniaków i miksuję blenderem. Dodaję listki mięty i dalej miksuję. Na końcu dolewam śmietanę. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z jajkiem ugotowanym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.