filet kurczaka w panierce ze słonych paluszków

Autor:

mileneczka5

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • OPAKOWANIE SŁONYCH PALUSZKÓW
  • po 3-4 łyżki mąki pszennej i bułki tartej
  • sól i pieprz
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyj i oczyść. Pokrój na niezbyt cienkie paski, najlepiej długości 5-6 cm. Posyp przyprawami, dobrze w nich obtocz, a następnie odstaw na około 20-30 minut.



Krok 2

Słone paluszki połam, rozgnieć i na koniec rozwałkuj na drobne kawałeczki, przesyp do miski. W drugiej miseczce roztrzep jajko, a do trzeciej wsyp mąkę. Mięso panieruj kolejno lekko w mące, jajku i w panierce ze słonych paluszków. Smaż na gorącym oleju na złoto. Podawaj z ziemniakami i z np. z marynowaną papryka albo ulubioną surówka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.