Zupa kalafiorowa z imbirem to pysze danie. Charakterystyczny smak uzyskuje dzięki imbirowi. Polecane dla każdego, bez względu na porę roku. Nadaje się zarówno na obiad, jak i na ważne uroczystości.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Kalafior dokładnie myjemy i dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany drobno imbir. Zawartość patelni i warzywa umieszczamy w garnku, wlewamy bulion. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Blendujemy zupę, następnie doprawiamy solą, pieprzem i curry.
Do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą. Gotujemy jeszcze 3 minuty.
Dodaj komentarz