Krem z kukurydzy

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryka biała
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 szkl. rosołu
  • Pieprz cytrynowy
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 100 g serka topionego

Dodatkowo:

  • Śmietana Łaciata 30% lub jogurt naturalny

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę i paprykę pokroić w grubszą kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wrzucić cebulę na rozgrzaną oliwę i zeszklić ją.



Krok 2

Następnie dodać paprykę oraz kukurydzę i smażyć około 5 minut.



Krok 3

Przełożyć warzywa do garnka, zalać rosołem i gotować około 20 minut.



Krok 4

Zblendować zupę na gładki krem. Przyprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową.



Krok 5

Dodać pokrojony na kawałki serek i dusić zupę na małym ogniu, aż się rozpuści.



Krok 6

Podawać z posiekaną natką pietruszki oraz kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.