Ekspresowa surówka z marchewki i rzepy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 czarne rzepy
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 kiszony ogórek
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki sosu winegret
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.





Krok 2

Ogórka kiszonego i cebulę pokroić w kostkę, połączyć z jabłkiem i marchewką.





Krok 3

Obraną rzepę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej, dodać do miski z przygotowanymi składnikami.





Krok 4

Przygotowane składniki surówki skropić sosem winegret, przyprawić do smaku, wymieszać.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.