Krem z selera z kozim serem

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duży por
  • 2 selery korzeniowe
  • 1-2 ziemniaki
  • 1 łyżki masła Łaciate
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 szklanki rosołu
  • 100 g sera koziego
  • Nać selera
  • Pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Pora dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki. Selery oraz ziemniaki pokroić w kostkę.





Krok 2

W rondlu rozpuścić masło i oliwę. Wrzucić warzywa i dusić pod przykryciem 15 minut.



Krok 3

Następnie zalać rosołem i gotować przez kolejne 15 minut.



Krok 4

Zmiksować zupę blenderem na gładki krem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą.



Krok 5

Podawać z pokruszonym kozim serem i posiekaną natką selera.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.