Kremowa jajecznica

Jajecznica ze śmietaną to aksamitna bardzo kremowa propozycja śniadaniowa. Dzięki śmietanie jajka stają się delikatniejsze w smaku.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 5 jajek
  • - 1 łyżka śmietany 18 % Mazurski Smak
  • - 1 łyżeczka masła Mazurski Smak
  • - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • - 2 - 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • - ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • - ¼ łyżeczki pieprzu lub do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy. Dodajemy sól oraz pieprz



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło. Jajka lekko mieszamy ze śmietaną, wlewamy całość na patelnię. Jak zaczną się ścinać dorzucamy posiekaną natkę pietruszki oraz drobno pokrojony szczypiorek.
Podajemy od razu, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.