Pucharki miłości

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Deser

  • 2 galaretki truskawkowe + 2 szklanki wrzącej wody,
  • 2 szklanki mleka Łaciate + aromat śmietankowy,
  • 1 szczypta soli,
  • 4 łyżeczki żelatyny w proszku,
  • 2 łyżki cukru, do smaku,
  • 2 większe kieliszki

Przygotowanie

Krok 1

Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie dokładnie mieszając. Wystudzić. Żelatynę zalać 2-3 łyżkami zimnego mleka, odstawić do spęcznienia.



Krok 2

Mleko zagotować ze szczyptą soli, cukrem, dodać aromat. Do żelatyny dodać trochę gorącego mleka, rozmieszać i wlać do wrzącego mleka energicznie mieszając mątewką. Zagotować, aby żelatyna dobrze się rozpuściła. Wystudzić. Kieliszki ustawić pod skosem, oparte o krawędź, aby były stabilne. Chłodne mleko wlać do kieliszków. Odstawić do stężenia. Wówczas ustawić już kieliszki pionowo i wlać galaretkę.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.