Kremowy garnuszek śledziowy

Bardzo smaczne danie, sprawdza się zarówno na śniadanie oraz jako przystawka np. do ziemniaków w mundurkach lub chleba pełnoziarnistego.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 7 filetów matiasów
  • 2 cebule
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 kwaśne jabłka
  • 150 ml Śmietanki Łaciatej 18%
  • 350 g twarożku
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Filety z matiasów osuszamy i kroimy w bardzo drobne kawałki.



Krok 2

Obieramy cebulę, kroimy w plastry, które dzielimy na krążki. Ogórki odsączamy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą mieszamy dokładnie z twarożkiem, dodajemy matiasy, cebulę oraz pokrojone jabłka i ogórki.



Krok 4

Przygotowany garnuszek śledzi przyprawiamy solą i pieprzem, po czym odkładamy na 1 godzinę w celu uzyskania lepszego smaku. Przed samym podaniem jeszcze raz doprawiamy garnuszek pieprzem i solą. Całość przyozdabiamy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.