Bardzo smaczne danie, sprawdza się zarówno na śniadanie oraz jako przystawka np. do ziemniaków w mundurkach lub chleba pełnoziarnistego.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Filety z matiasów osuszamy i kroimy w bardzo drobne kawałki.
Obieramy cebulę, kroimy w plastry, które dzielimy na krążki. Ogórki odsączamy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Śmietankę Łaciatą mieszamy dokładnie z twarożkiem, dodajemy matiasy, cebulę oraz pokrojone jabłka i ogórki.
Przygotowany garnuszek śledzi przyprawiamy solą i pieprzem, po czym odkładamy na 1 godzinę w celu uzyskania lepszego smaku. Przed samym podaniem jeszcze raz doprawiamy garnuszek pieprzem i solą. Całość przyozdabiamy natką pietruszki.
Dodaj komentarz