Kulki serowe

Kuleczki serowe to pyszna przekąska imprezowa. Przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko. Są proste, ale bardzo smaczne.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g żółtego sera
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • Olej

Przygotowanie

Krok 1

Ser trzemy na tarce na drobno. Dodajemy do niego jajko.



Krok 2

Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do sera z jajkiem. Z masy formujemy kulki wielkości orzechów włoskich.



Krok 3

W misce mieszamy mąkę z solą i pieprzem. Kulki serowe obtaczamy w mące.



Krok 4

W garnku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Kulki sera obtoczone w mące smażymy na głębokim oleju na złoto. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.