Kulki serowe

Kuleczki serowe to pyszna przekąska imprezowa. Przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko. Są proste, ale bardzo smaczne. Na pewno zaskoczysz tym daniem swoich gości!

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g sera tartego Gouda
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

Do tartego sera dodaj jajko. Dokładnie wymieszaj.



Krok 2

Natkę pietruszki posiekaj i dodaj do sera z jajkiem. Z masy uformuj kulki wielkości orzechów włoskich.



Krok 3

W misce wymieszaj mąkę z solą i pieprzem. Kulki serowe obtocz dokładnie w bułce tartej.



Krok 4

W garnku lub na głębokiej patelni o grubym dnie rozgrzej olej. Kulki smaż na głębokim oleju na złoto. Podawaj od razu z ulubionym sosem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.