Chrupiąca panierka, delikatne a jednocześnie wyraziste krewetki z pikantnym posmakiem chili. Idealne danie na każdą okazję.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Krewetki obierz (zostaw tylko ogonki), skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 minut.
W misce wymieszaj dip śmietanowy z mieloną pikantną papryką, czosnkiem i solą. Płatki kukurydziane drobno zmiel lub pokrusz - im drobniejsze kawałki tym lepiej.
Na patelni lub w głębszym garnku rozgrzej olej.
Krewetki zanurz w dipie, następnie w pokruszonych płatkach kukurydzianych i smaż w gorącym oleju na złocisto brązowy kolor. Usmażone krewetki odsącz na ręczniku papierowym.
Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu, podawaj razem z krewetkami.
Smacznego!
Dodaj komentarz