Wegańskie spring rolls

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 arkuszy papieru ryżowego
  • 150 g makaronu ryżowego
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 duży ogórek gruntowy
  • 1 marchewka
  • 1 awokado
  • sok z limonki
  • garść rukoli
  • 0,5 szklanki listków świeżej mięty

Przygotowanie

Przygotowanie:

Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem, moczyć przez 5 minut a potem odsączyć na sitku. Ogórka i marchewkę obrać i pokroić w słupki, paprykę w paski. Awokado pokroić i skropić sokiem z limonki. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją, odcedzić. Do dużej patelni wlać gorącą wodę. Włożyć pierwszy arkusz papieru i namoczyć przez kilkanaście sekund. Wyłożyć na talerz, na środek położyć trochę makaronu, warzyw, awokado, rukolę i miętę, następnie zawijać jak krokiety. Podawać z ulubionym sosem do maczania.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.