Wegańskie spring rolls

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 arkuszy papieru ryżowego
  • 150 g makaronu ryżowego
  • 1/4 główki czerwonej kapusty
  • 1 duży ogórek gruntowy
  • 1 marchewka
  • 1 awokado
  • 1 garść rukoli
  • 1/2 szklanki listków świeżej mięty
  • sok z limonki

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj i zalej wrzątkiem. Mocz przez 5 minut, a potem odsącz na sitku.



Krok 2

Ogórka i marchewkę obierz i pokrój w słupki, paprykę w paski. Awokado pokrój i skrop sokiem z limonki.



Krok 3

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź go.



Krok 4

Na dużą patelnię wlej gorącą wodę. Włóż pierwszy arkusz papieru ryżowego i namocz go przez kilkanaście sekund. Wyłóż na talerz, na środek połóż trochę makaronu, parę kawałków marchewki i ogórka, awokado, rukolę i miętę. Następnie zawiń papier, jak krokiety. Podawaj z ulubionym sosem do maczania. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.