Proste i szybkie w wykonaniu krewetki podane w pysznej, aksamitnej śmietance z dodatkiem aromatycznych ziół. Idealny przepis na ciekawe danie na imprezę ze znajomymi, czy kolację we dwoje.
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Soja, Skorupiaki
Krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez 15 minut. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie szklimy na rozgrzanym maśle na patelni. Dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz. Następnie wrzucamy pomidorki koktajlowe. Dusimy 5 minut.
Dolewamy białe wino i dodajemy krewetki oraz sok z cytryny i sos sojowy. Dusimy 10 minut.
Do śmietanki Łaciatej dodajemy mąkę, mieszamy i całość dolewamy do krewetek. Dusimy 3-5 minut, aż sos zgęstnieje.
Przed podaniem dekorujemy np. tymiankiem.
Dodaj komentarz