Krewetki z warzywami na maśle

Pyszne krewetki podane z papryką, groszkiem i marchewką. Sprawdzą się jako ciekawa przekąska na kolację z przyjaciółmi. Nie wymagają dużo pracy i umiejętności, a z pewnością wzbudzą zachwyty gości.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 300 g krewetek
  • 2 marchewki
  • 200 g groszku cukrowego
  • 100 g pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek masła

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki rozmrażamy w zimmej wodzie przez 15 minut. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa i pieczarki. Całość smażymy około 10 minut. Po tym czasie dodajemy krewetki i czosnek. Dusimy przez kolejne 5 minut. Podajemy.






Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.