Surówka z marchewki, czosnku i kolb kukurydzy

Autor:

Śnieżynka

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Osączoną kukurydzę i czosnek pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, doprawić do smaku, skropić oliwą z czosnku, wymieszać.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag marchewki
  • 3-4 łyżki czosnku marynowanego
  • 4-5 mini kolb kukurydzy
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ cebuli czerwonej
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Pieprz
  • Cukier
  • 2-3 łyżki oliwy z czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 2

Osączoną kukurydzę i czosnek pokroić w plasterki.



Krok 3

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 4

Ogórki kiszone pokroić w kostkę.



Krok 5

Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, doprawić do smaku, skropić oliwą z czosnku, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.