Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Osączoną kukurydzę i czosnek pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, doprawić do smaku, skropić oliwą z czosnku, wymieszać.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Osączoną kukurydzę i czosnek pokroić w plasterki.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć, doprawić do smaku, skropić oliwą z czosnku, wymieszać.
Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Dodaj komentarz