Koniec lata to wymarzony czas na pomidory. Stragany uginają się od kolorowych, pysznych, pachnących pomidorów. To latem i na samym początku jesieni pomidory są najlepsze. Mają wiele rodzajów i kolorów, możemy śmiało wybierać, zmieniać i modyfikować tradycyjne przepisy.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Skorupiaki
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Wstawiamy patelnię na kuchenkę i dodajemy oliwę, kiedy patelnia się nagrzeje wkładamy na nią krewetki, smażymy kilka minut, co 2-3 minuty obracając, są gotowe kiedy się zarumienią.
Kiedy krewetki są gotowe możemy je odłożyć na ręcznik papierowy i poczekać aż wystygną. W tym czasie myjemy i kroimy pomidory w ósemki, dodajemy do nich drobno posiekaną pietruszkę.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodaj komentarz