Krewetkowa sałatka z kolorowymi pomidorami i pietruszką

Koniec lata to wymarzony czas na pomidory. Stragany uginają się od kolorowych, pysznych, pachnących pomidorów. To latem i na samym początku jesieni pomidory są najlepsze. Mają wiele rodzajów i kolorów, możemy śmiało wybierać, zmieniać i modyfikować tradycyjne przepisy.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -2 pomidory zielone
  • -2 pomidory żółte
  • -2 pomidory czerwone
  • -1 opakowanie krewetek
  • -kilka listków pietruszki
  • -1 cytryna
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Wstawiamy patelnię na kuchenkę i dodajemy oliwę, kiedy patelnia się nagrzeje wkładamy na nią krewetki, smażymy kilka minut, co 2-3 minuty obracając, są gotowe kiedy się zarumienią.



Krok 2

Kiedy krewetki są gotowe możemy je odłożyć na ręcznik papierowy i poczekać aż wystygną. W tym czasie myjemy i kroimy pomidory w ósemki, dodajemy do nich drobno posiekaną pietruszkę.



Krok 3

Wszystkie składniki przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.