Krokiety z mięsem i cebulą

Autor:

Jowita1

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Farsz

  • 400 g łopatki wieprzowej,
  • 2 litry bulionu warzywnego,
  • 1 duża cebula,
  • przyprawy,
  • olej do smażenia

Naleśniki

  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 1 szklanka wody,
  • 1 jajko,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia

Panierka

  • 1 jajko,
  • szczypta soli,
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Przygotowanie farszu

Wieprzowinę zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości. Pokrojoną cebulę podsmażamy na patelni. Ugotowane mięso kroimy w drobną kostkę, dodajemy cebulę i odrobinę bulionu, aby farsz nie był suchy.



Ciasto na naleśniki

Ciasto przygotowujemy wg przepisu. Naleśniki powinny być lekkie i elastyczne.



Składanie krokietów

Na gotowe naleśniki nakładamy niewielką ilość farszu. Składamy, następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Gotowe krokiety podsmażamy na patelni.



Wskazówki

Zaoszczędzimy czas smażąc naleśniki w trakcie gotowania się wieprzowiny.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.