Kruche rogaliki waniliowe nadziane domową nutellą ze śliwek i orzechów

Autor:

mileneczka5

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 pełne szklanki maki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 1 zółtko,
  • 250 g słodzonego masła,
  • 3 łyzki cukru pudru,
  • cukier waniliowy,
  • 3 łyżeczki gęstej śmietany łaciate ,
  • oraz nadzenie:,
  • domowa nutella ze sliwek,
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

1. Z podanych składników zagnieśc kruche gładkie i elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na conajmniej 30 minut. Po tym czasie podzielić na 4 części i każdą z nich cienko rozwałkować. Wyciać duze koło i to koło podzielić go na małe trójkaty.. Z szerszej strony kazdego kawałka trójkata nakładać odrobinę domowej nutelli sliwkowej i zwijać . Rogaliki układać na natłuszczonej blaszce. 2. Piec ok 15-20 minut w temp. 180 stopni do zarumienienia. Po upieczeniu przestudzone oprószyc cukrem pudrem, Smacznego.



Wskazówki

przepis na domowa nutelle ze sliwek jest dodany przezemnie w bazie przepisów.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.