Ciasto kakaowo-kawowe

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki tortowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mielonej kawy

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać, wymieszać z mieloną kawą.



Krok 2

Całe jajka z 2 łyżkami zimnej wody i cukrem ubić do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, kakao i kawą, delikatnie wymieszać.



Krok 3

Ciasto przełożyć do silikonowej foremki keksowej lub zwykłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do suchego patyczka w temperaturze 180°C.



Wskazówki

Ciasto można przełożyć dowolnym kremem i oblać polewą czekoladową.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.